úterý 17. února 2015

Úklid v domácnosti - druhá část - koupelny, toalety a praní prádla

Koupelny, toalety, praní prádla a ECODES

Téma domácnosti, které jsem začal rozebírat před týdnem, dneska rozšířím o další body.

Bod číslo deset - koupelny


   Koupelny jsou místnosti, kde se vlivem jejich užívání neustále mění vlhkost vzduchu a tím pádem je tu větší riziko tvoření plísní, jak na stěnách, tak i na stropech. Černá plíseň ve spárách u obkladaček a sprchových koutů je úplně běžná věc. Ecodes dokáže růst těchto plísní zastavit, ale jen po dobu, kdy je aktivní. Nedokáže však plísně fyzicky odstranit. Plíseň musíme ručně odstranit, např. hrubším kartáčkem, bohužel to jinak nejde. Ale ani žádné chlorové přípravky nedokáží plíseň odstranit, plíseň jen vybělí, takže opticky plíseň není vidět, ale zůstává neviditelná na svém místě. 
   Umyvadla, vany, sprchové kouty a přepady vody u umyvadel, to jsou místa, kde se často vytváří plíseň. Podle hygienické normy bychom neměli mít v okruhu 1,5 metru zubní kartáčky, protože se v těchto místech vyskytují fekální bakterie, které se dostanou do prostoru koupelny z odpadu u umývadla. Zajímalo by mě, jak se to dá řešil v koupelně o rozměru 1,6 x 1,6 metru? Ošetření ploch v koupelně provádíme ECODES HOME cca jedenkrát týdně, nebo dle potřeby.

Bod číslo jedenáct - naše prádlo



   V dnešní moderní době má už skoro každá domácnost automatickou pračku, na tom se asi všichni shodneme. Než se ale zaměříme na praní prádla v moderních pračkách, rád bych připomenul, jak naše babičky praly prádlo. Nedílnou součástí bylo vyvařování prádla, ať už to byly plínky, spodní prádlo, ručníky, ubrusy a nebo povlečení. Všichni věděli, že se prádlo automaticky dezinfikovalo převařením a bylo vymalováno. Ruku na srdce, dneska se tomu tak neděje, pereme na 40, 60 maximálně na 80 stupňů a tyto teploty prostě naše spodní prádlo nedezinfikují. Jenže spodní prádlo a ponožky zasluhují větší pozornost, než ostatní kusy našeho oblečení. Protože se v dnešní době prádlo v moderních pračkách nevyvařuje, jsou tyhle textilie plné odumřelých kožních buněk a aktivních bakterií. A jak se nám tyto nežádoucí bakterie  dostanou do spodního prádla? Odpověď je velice jednoduchá, prdí každý! I ta největší dáma či strojený elegán si potřebuje ulevit, nebo se mýlím? V našem zažívacím traktu se dokáže vytvořit od 0,5 až do 2,0 litrů biologického plynu. Záleží, zda si dáváte jen suchou rýži nebo luštěniny. A podle přírodních zákonů toto musí jít z těla ven, abychom nebyli jako balón. Prdění má jednoduše své kouzlo i tajemství. Ovšem s každým takovým pokusem, který opouští naše tělo, vychází z něj kromě již zmíněných plynů také mikronové částice stolice, které obsahují fekální bakterie, které ulpívají na spodním prádle a pak nastane to, že se dostáváme do přímého styku z fekálními bakteriemi. Z tohoto důvodu je lepší upravit naše hygienické návyky a naše spodní prádlo měnit častěji a preventivně dezinfikovat mácháním v ECODES HOME.       

Bod číslo dvanáct - toalety

   Toalety, pisoáry, bidety a sedací prkénka jsou nejvíce zamořené bakteriemi a viry. Doporučené ošetření ECODES HOME navlhčeným hadříkem jedenkrát týdně, nezapomeňte také na kliky u dveří a mechanické ovládání toalet a vypínače.             -lekr-



Žádné komentáře:

Okomentovat