úterý 27. ledna 2015

Naše zdraví a jeho ochrana

Zdraví a jeho ochrana s produkty ECODES

Následující článek, který by jste si měli přečíst, je z mého hlediska velice zajímavý a poučný, posuďte sami.......

       V první řadě je třeba si uvědomit, že produkty ECODES účinně pomáhají chránit naše zdraví a to především velice účinnou prevencí. Je těžké někoho přesvědčit, když nemá pocit nemoci, že právě to či ono mu pomůže. Prevence je bohužel nedoceněná, ale potřebná. Dokud nejsme nemocní, nemáme o prevenci zájem, až je nám ouzko, tak si říkáme „proč jsme zase nemocní“? Je nutné pochopit, že někdy před 150 lety, byla cholera, nebo tyfus v Evropě docela běžná nemoc. V dnešní době bojujeme proti něčemu, co není vidět, ale dokáže nám to velice ublížit. Prvním krokem proti smrtelným chorobám způsobnými viry a bakteriemi byla čistá voda a kanalizace. Stejně ale byla vysoká kontaminace a naše imunita natolik ohrožená, že ještě před první světovou válkou byl průměrný věk v Evropě 35 – 40 let. Antibiotika a antivirotika nás chrání od druhé světové války a v současné době jako by se blížil jejich konec. Pokud ta doba nastává, je nejvyšší čas, aby každý z nás změnil své myšlení a přestal se spoléhat jen na léky. Svoji imunitu neposílíte jen tím, že bude průběžně brát ochranné látky – vitamíny a stopové prvky v tabletách, nebo jen zlepšíte svůj jídelníček o ovoce, nebo budeme pravidelně sportovat a otužovat se, vše má svá pro i proti. Myslím si, že je nutná i prevence. Každý organizmus se musí neustále bránit proti útokům virů, bakteriím, plísním, kvasinkám a dalším mikroorganizmům. Jak asi víte, ne všechny mikroorganizmy nám pomáhají, někdy je to spíše naopak, náš organizmus se brání, ale přijde chvíle, kdy nebude mít dost sil a následně přichází nemoc. Může to být jen rýma, ale stejně tak zápal plic, silné žaludeční a střevní potíže a jak bez antibiotik a virotik? Pomůže nám jen vlastní síla organizmu a silná vedlejší podpora jeho imunitního systému,nebo produktivní věk 20 – 35 let?

 Pak už jen potíže. Prostředí, ve kterém žijeme, nás chrání, ale může nám i ublížit. Je to tak po celou dobu naší existence a máme vlastní ochranu organizmu. Jestli tato obrana bude neustále napadána, něco ji prolomí. Buďme rádi, že to bude jen rýma. To co se děje venku, za našimi okny, produkty řady ECODES rozhodně nevyřeší, co ale dokážeme vyřešit je prostor uvnitř našich obydlí, pracovišť, výrobních technologií, přípravků, prostředků atd. Zde máme šanci si pomoci a snížit tak neblahý účinek mikroorganizmů na náš organizmus. S produkty ECODES můžeme úspěšně likvidovat škodlivé mikroorganizmy, které by jinak venku měli takovou šanci. Tím snížíme jejich účinek na náš organizmus a stejně tak i na organizmus našich blízkých. Chce to jen přemýšlet, nebo se zeptejte rodin s dětmi, které se složitě léčí s alergiemi. Když pomineme toto neštěstí z onemocnění, vyvstává i finanční stránka. Řešte svoje problémy preventivně. Preventivně se braňte, když se vám nabízí tato možnost. Ověřte si tyto věty a věřte tomu.

Imunitní systém
Hlavním úkolem imunitního systému je obrana organismu proti antigenům a patogenům - nebezpečným cizorodým látkám (např. toxinům) či pozměněným buňkám vlastního těla (nádorové buňky). Imunita v imunologii označuje schopnost organismu bránit se proti antigenům pocházejícím jak z vnějšího prostředí, tak z prostředí z pohledu organismu vnitřního. V praxi se antigeny myslí zejména buňky patogenních organizmů, viry či třeba nádorové buňky. Imunita spouští imunitní odpověď vůči těmto a dalším vyjmenovaným strukturám a vyznačuje se jí nejen člověk, ale do jisté míry i ostatní živočichové či rostliny, ale u živočichů je nejrozvinutější a řídí ji tzv. imunitní systém, což je celkový souhrn všech mechanismů v těle, zajišťujících integritu organismu rozeznáváním a likvidací cizích či vlastních, ale potenciálně škodlivých struktur. Projevuje se obranyschopností organismu, ale na druhou stranu i autoimunitou. V širším slova smyslu má téměř každý orgán ochrannou funkci. V užším slova smyslu pak zde máme orgány, jejichž hlavní úloha spočívá ve vytváření a posilování obranyschopnosti organismu např. brzlík a lymfatické orgány.

1. ECODES jednoduchost pro zdraví.

Pro zdraví snižujete zátěž mikroorganizmů na vaše tělo, čistota je půl zdraví a ochrana zdraví souvisí se silnou imunitou. Život máme jen jeden a je zbytečné plýtvat svoji energií na jeho ochranu. Pro získání imunity můžeme organizmus zatěžovat, ale ne přetěžovat. Veškeré zátěže na organizmus jej oslabují, a proto musíme snížit jeho zátěž. Dokonale nám stačí zátěže získané z našeho okolí.

Imunita – přirozená a získaná
Naše DNA obsahuje přirozenou, nebo-li vrozenou imunitu, která je součástí našeho života a kterou jsme získali po našich předcích. Imunita je dána přirozeně početím a později získaná od počátku porodu do naší smrti.
     Získaná imunita je prostřednictvím činnosti našeho imunitního systému během života. Je latentní – skrytá, stejně jako jsou skryté ataky na ni. Proto nikdo nemůže říci, že chce, aby si naše děti imunitu vytvořili svým jednáním. Oni si ji vytváří přirozeně i bez našich rozhodnutí. Žijí svým životem, i když je vodíme za ruku. Rozhodujeme za ně, a proto rozhodujme tak, aby zátěže na jejich organizmus byly co nejmenší a účinné. Především ne, abychom s pocitem přirozenosti tvorby ochrany ji oslabili. 

Útok a obrana na náš imunitní systém.
Obrana vydrží, my nic nevíme, když je obrana je poškozena – onemocníme, v okamžiku, když obrana trvale selhává nastupuje alergie, dlouhodobé onemocnění, trvalé následky, nebo zjistíme, že jsme už po smrti. Naše imunita nesmí být přetěžována. 
    Alergie je přehnaná a nepřiměřená reakce imunitního systému organizmu na látky, se kterými se běžně setkáváme v našem prostředí. Je způsobena nesprávnou aktivací protilátek vlivem daného alergenu. Spektrum projevů alergických reakcí je velmi široké, od banální rýmy. vyrážek, svědění až po anafylaktický šok, který může končit i smrtí. Silné ataky na imunitu organismu zapříčiňují její poškození a to buďto přechodné, nebo trvalé a to už je zdravotní problém.
             
2. ECODES součást hygieny a posilovač naší imunity

Je třeba říci ostatním, že produkty ECODES brání naše zdraví a tak slouží naší ochraně. Produkty ECODES slouží především jako prevence. Tak jak je v podstatě vnímáno likvidování nežádoucích mikroorganizmů. Prevence je, když ještě není pozdě a když je pozdě,tak je náš produkt rytíř, který vám dokáže pomoci. Rytíř, který prvně brání a pak útočí. Záleží na vás, protože ten útok může stát víc než obrana. Produkty ničí to co není vidět ale i to, co bolí, páchne, ubližuje. Nezatěžujte zbytečně svůj organizmus. Je nemyslitelné, že lze vytvořit sterilní prostředí. Stejně tak je nesmyslné si myslet, že si zvýšíte obranyschopnost vlastního organizmu, pokud se nebudeme bránit zátěžím mikroorganizmů. Pravda je opět někde uprostřed.

Mikroorganizmy jsou viry, bakterie, plísně, kvasinky, spory, výtrusy atd. se neustále vyvíjí, již miliardy let a za tu dobu si vytvořily způsob udržení svého života. Stejnou dobu se vyšší organizmy tomu brání. I lidský organizmus se vyvíjí po stejnou dobu. Jsme součástí přírody a možná jsme to dotáhli dál díky tomu, že jsme se naučili žít tak nějak pospolu. Vytvořili jsme si hranice a ty si bráníme, přesto že je nevidíme a víme o nich. Stejně tak víme, že některé hranice využíváme, některé tolerujeme. Ale některé nám ublíží, nebo nás dokážou i zabít. Ty, které tolerujeme, proti těm se bráníme. Ty co nám ubližují, proti těm válčíme. Náš organizmus neustále vede válku proti tomu, co mu ubližuje. Když se škrábnete, říznete, nebo popálíte, tak to bolí. Kromě toho, že to bolí tak tu bolest u druhých můžete vidět. Pak přichází skryté bolesti, bolí vás, záda, klouby, svaly, žaludek, hlava, hůř dýcháte. To muže být únava, nebo opotřebování. Opotřebování související s námahou, nebo už došlo k proražení vaší vlastní obrany nežádoucími mikroorganizmy. Naše osobní obrana proti nežádoucím mikroorganizmům je dána množstvím obranyschopných látek v organizmu, schopnosti jejich rychlému obnovení a schopností rychle reagovat na nové neznámé a silné útočníky. Jsme jedineční jedinci, tato jedinečnost se odráží v naší obraně. Někdo je zdravý jako řípa a přitom na to nevypadá, jiný naopak.
Na náš organizmus útočí nejen mikroorganizmy, ale i neživé látky a různá záření. Ty nás oslabují rovněž. Zde dochází k získaným či vrozeným vadám, deformacím, alergiím, což neznamená, že stejně tak se nemohou zachovat i mikroorganizmy. Toto vše je v současné době z hlediska vývoje nepřirozené a rychle se vyvíjející. Náš současný svět je složitý, jednak tím, že víc víme, jednak tím, že jej víc využíváme. Naše využívání je spojeno s naším věděním a nevěděním. Stejně tak s našimi omyly, které souvisí s naším poznáním a rozhodováním, stejně tak s naší leností a bezohledností. Myslím si, že jsme součástí přírody, která vede náš vývoj, který se nachází v nepříliš dobrém stavu. Jestli se vyhubíme sami, to je přirozený přírodní vývoj a my ho jen tak neovlivníme. Stále okolo nás pracují přírodní zákony, zákony o vývoji, dravosti a přežití. Nikdo z nás zatím neví, co se tam skrývá, co ale víme, je že jedinec v globálu téměř nic neovlivní a vývoj bude pokračovat. Každý z nás je jen nositelem. A vůbec nezáleží na jeho velikosti, lidstvo tvoří jedinci spojeni do davu. V tom je náš vývoj, naše síla, ale i zhouba.  Pro ochranu našeho prostředí je zapotřebí dělat kolem sebe pořádek, ale i na to má každý z nás jiný názor. V čem se asi shodneme, je to, aby náš život byl plnohodnotný. Vyrovnaný s ostatními. A to v co největší míře. Zde je třeba od začátku si svůj život a s tím související zdraví kontrolovat. Zbraňovat nadměrným zátěžím na náš organizmus. Naše současné zdravotní oslabení souvisí s naším vývojem a s tím spojeným poškozením.
     Toto je důvod proč zabezpečovat své okolí proti nadměrnému výskytu mikroorganizmů. Tato zátěž nadměrně snižuje zátěž obrany schopnosti organizmu a oslabuje naše tělo při dříve jednoduchých nákazách, kterým bez antibiotik, antivirotik a jiných ochranných látek nedokážeme čelit. Náš organizmus bojuje a bylo by dobře, kdyby se do toho boje zapojil i náš mozek a jednoduše řekl – pomáhejme sami sobě, když to jde. A ono to jde – snižme ve svém okolí výskyt nežádoucích mikroorganizmů a tím pomáháme našemu obrannému systému, on má i tak dost své práce. Dějiny i současnost nám ukazují, jak vznikají a končí epidemie. Pro nás Evropany jsou nejznámější morové a cholerové epidemie. Pro Indiány asi naše chřipka. Pro Afričany a Asiaty tropické horečky malárie. Dnes proti všem existují léky, které posilují obranyschopnost organizmu, nebo cíleně likvidují tyto nákazy v organizmu. Přesto žijeme na hraně a jen díky tomu, že dokážeme odstranit špínu a výkaly a od pitné vody žijeme v klidu. Průjmová onemocnění jsou nejčastější na celém světě. Nás nejvíce ohrožují bakterie e-coly, koliformní bakterie - fekální  bakterie, které všude okolo nás způsobují silné a nebezpečné znečištění vody nežádoucími mikroorganizmy. Věřte, že přenos chorob tímto způsobem je nejčastější. Nedá se jen o odpady z lidské činnosti, lidské výkaly, ale především výkaly různých živočichů. Příkladem jsou chřipkové epidemie. Díky produktům ECODES máme šanci v klidu zabezpečit své okolí a to od úklidu domácnosti až po chov zvířat, natolik účinně a bez vedlejších škod. Věřte mi, že dostáváme do rukou velice účinný, preventivní i stabilně ochranný prostředek pro likvidaci mikroorganizmů. Vše co přichází do organizmu, zanechává za sebou stopu a ta nám s velkou pravděpodobností nebude pomáhat. Snižováním zátěže v našem nejbližším okolí pomocí produktů ECODES svému organizmu pomáháme, aniž bychom mu nějak škodili. ECODES je cesta. ECODES je zdraví.

             Co ECODES účinně hubí
Jsou to veškeré bakterie, viry, plísně, kvasinky, řasy, roztoče ......


A na témata hubení bakterií virů apod.,se v příštím cyklu podíváme podrobně dle jednotlivých skupin, a věřte mi že mám připraveny materiály tak na rok dopředu. Určitě budu rád, když si o nějaké to odvětví napíšete sami....

                                                                     s použitím materiálů firmy BENAX sro,
                                                                                            připravil -lekr-
                                         






















Žádné komentáře:

Okomentovat