úterý 3. března 2015

Školy, školky, školičky......

Školská zařízení a ECODES PROFI 

Zdravá rodina je důležitá, ale nemůže dobře fungovat, když není zdravá škola, to že naše ratolesti donesou z těchto zařízení nějaký ten bacil, nebo nákazu není ojedinělý případ. 


Úklid a sanitární ošetření ploch a všech objektů spadajících pod školy, mateřské školky a veřejně přístupné prostory a objekty s tím spojené. Tak toto je krátký výčet objektů, které mají na starosti uklízečky, jakým způsobem a čím se tyto prostory ošetřují to bych tady nechtěl rozebírat, spíše bych chtěl ukázat trochu jiné řešení úklidu, kterým preventivně zamezíte např. žloutence, salmonele, nebo chřipce. 
   Prvně bych se zaměřil na mateřské školky a jesličky. Velké množství ploch které si říkají o jiné ošetření. Prostory, kde si děti hrají, stoly a židličky, ale také jejich hračky, při kašlání se kapénková nákaza na tyto plochy a věci dostává velmi jednoduše a výsledek? Nemocné dítě doma. Těmto prostorám a věcem by se měla věnovat zvýšená pozornost, zvláště v období, kdy se šíří chřipkové onemocnění. Nebudu zde zmiňovat návody, které najdete v blogu o chřipkách, ale preventivním nástřikem ECODES HOME jednou týdně nic nepokazíte, spíše naopak. Na umývárnách a záchodcích povést ošetření ploch sprejem a nezapomenout hlavně na  kliky u dveří. 
   Ošetření vody, protože některé školy mají také bazény, sauny, vířivky a průzrační voda bez zápachu chloru už není dnes nedostupná věc, i plochy ve sprchách či šatnách se dají ošetřit přípravky ECODES.
   Školní piskoviště, ze zákona se musí každé pískoviště před jarní sezónou náležitě připravit, buď se písek vymění nebo se do něj naleje SAVO, naše netoda není až tak složitá, ale hlavně je jednoduchá a finančně dostupná. 
   Jak asi vypadá čištění odpadkových košů ve třídách, nebo v jídelnách? Kapesníčky plné bacilů, zbytky jídla, asi by stačil nástřik jedenkrát za týden a je vymalováno. To, že odpadkový koš může být zdrojem chřipkového onemocnění, je tvrdá realita, v dnešní době hodně podceňovaná, viz odpadkové koše v blogu o domáctnosti.
   Ošetření klávesnic u počítačů bylo také důkladně zmíněno v blogu a domácnostech. Myslím si, že školy to nejsou již zmiňované prostory, ale nemělo by se zapomínat na ředitelny, sborovny a kabinety. Nastínil jsem tu lehké náměty k zamyšlení a realizaci a očekávám vaše názory a připomínky.  -lekr-




Žádné komentáře:

Okomentovat